Ali babanin bir ciftligi varmis, ciftliginde kuzulari varmis..
Meeee Meee diye bagirirmis ciftliginde Alibabaniiiin ..

Ali babanin bir ciftligi varmis, ciftliginde kuslari varmiis..
Cikcik Cikcik diye otermis ciftliginde Alibabaniin..

Ali babanin bir ciftligi varmiis, ciftligindee inekleri, esekleri, atlari, baliklari, arilari, ve sana sarki soylerken bir turlu aklima gelmeyen yada aklima gelen fakat nasil ses cikardiklarini cikartamadigim bilimum hayvan yasiyor Ali babanin ciftliginde.. Sue kopusumuz havliyor, hatta minik Nilcikler agu diye bile konusuyor :)
Cogu zaman artik tekrarlamaktan inekler kisneyebiliyor, baliklar otebiliyor ama bu senin icin fark etmiyor. Ali babanin garip bir ciftligi var zaten.
Sayende artik sarki soylemekten utanmiyorum, her turlu melodi birbirine karisiyor ama olsun senin hosuna gidiyor.

Artik kafani nerdeyse tamamen kendin tutabiliyorsun, kum torbasi taklitini azalttin bayagi.. Dergilerde falan okuyorum bu aylarda artik bebekler tum gece uyuyomus ama sen oyle degilsin. Olmanida beklemiyordum zaten bizim gibi ters anne ve babayla olabilemezdi boyle bisiy.. Halamizin gonderdigi paketi aldik, cok cok tesekkur ediyoruz ona. Sana cesit cesit coraplar, nazar boncuklari ve cok cici t-shirtler geldi. Simdilik sana cok cok buyuk geliyorlar (demistim dimi kamerada oldugundan tombilik gorunuyosun diye : ) ). A cok cici terliklerde yollamislar corap gibi, cicekli bocekli..

Sen yatagindayken odaya girdigimde sevinc gosterisine giriyosun, yattigin yerden ziplamaya calisir gibi popoyu kaldirara koprucuk yapiyosun ve cigliklar atip nerdeyse yardimsiz kahkahalar atiyosun. Artik siseden mama icerken siseyi inceliyorsun ellerinle. Tutmaya calisiyorsun, bazen dikkatim dagildiginda aniden siseye bir tane cakip onu bir kac metre firlattirip sonrada "nerde benim sisem" diye agliyabiliyosun..

Seni oyun boxuna koydugumuzda kenarda duran Ayiciklara ellerini uzatip yakalamaya calisiyorsun. Henuz cok kontrolsuzsun ama onlarin orda oldugunu kesfettin ve uzaniyorsun. Seslere git gide daha duyarli olmaya basladin. Sue aniden havladiginda urkebiliyorsun.

Bugun senin icin oyuncak almaya cikacaktik, seni hazirladik ciktik ama arabamizin tekeri sonmus o yuzden bunu ertelemek zorunda kaldik. Senin yeni seyler kesfetmeni, kesfedisinde aldigin zevki ve diger tepkilerini gormeyi cok seviyorum. Bunun yaninda iki dil bilmen gerektigi icin, uzmanlara gore birimizin turkce digerimizinde hollandaca konusmasi gerekiyormus. Hollandaca bana dusuyor ama ben seni hollandaca sevip konusamiyorum. Sanki o zaman ben degilmisim gibi geliyor. Simdilik onu erteliyorum bakalim.

Hem buyuk ihtimalle yakinda ulke degistirecegiz, hangi dile yogunlasmamiz gerekiyor bilmiyorum bile. Belki bizimde yeni bir dil ogrenmemiz gerekecek kim bilir.

Dun temizlik yaparken ben, sen yataginda oyalaniyordun, canin slklLmls olmaliki mizmizlanmaya baslamistin. Bense kendimi temizlige kaptirmisim Sebnem Ferahin yeni albumu "benim adim orman"i dinliyordum, sesini actim biraz onun keyfini surerken baktim sesin kesildi. Muziktenmi duyamiyordum seni emin olmak icin soyle kapidan bir goz attimki, pur dikkat sende sebnemi dinliyordun :) iste benim kizim bu dedim kendi kendime..

Avuclarinin ici yumusacik, genelde ellerini yumuyorsun uyanik oldugunda ama uyurken yakaliyorum seni. Acmis ellerini kendinden gecmis uyurken sen, ellerini opup mincikliyorum :)



El fali okuyabilenler var. Elindeki cizgilerden ve birbirilerine olan mesafelerinden seninle alakali seyler anlatabiliyorlar. Kendine has cizgilerin var, acaba sonra degiseceklermi..
Gelecegini merak ediyorum elimde degil :) Yoksa fallarla burclarla pek isim olmaz aslinda. Cok anladigimda soylenemez. Gerceklik payini merak ettigim icin belki, simdi soylenenler yoluna cikacakmi acaba..


"Kopekle cocuk hic kiyaslanirmi" diyenler.. Simdi aramiza sen katilinca, "ayni degilmis dimi" diyenler..
Dusundumde, cokta farkli degilmis. Bu seni daha az sevdigim yada benim sana karsi olan hislerimi anlatan birsey degil. Bu daha cok, bir canlinin sorumlulugunu tasimak. Onu minikliginden itibaren gelisimine yakindan sahit olmak. Dunyayi kesfedisi ve kayitsiz sartsiz sana olan sevgisi.. Ne sensiz ne Suesuz bir hayat dusunemiyorum. Elbette bir kac sene sonra Sue aramizdan ayrilacak cunku dunyada ona ayrilan sure bitecek. Cok buyuk bir bosluk birakacak geride.Bunlari burda boyle yazmak biraz garip biliyorum. Sen okudugunda nasil dusuneceksin bilmiyorum. Aslinda sadece her turlu canliya karsi icimde besleyebilecegim ucsuz bucaksiz bir sevgi.. Hepsi o.. 

Evimizin nese kaynaklarisiniz siz.. Odana adimimi attigin an o gosterdigin sevgidolu hareketlerin, gulusun.. Disaridan geldigimizde Sueyun bizi karsilamasi, yada bir dakikaligina bile bir odaya kapandiktan sonra tekrar karsisina ciktigimdaki tepkisi.. Kuyrugunu sallayip etrafimda donup beni selamlamasi hosgeldigimi hissettirmesi..  Suan tuy dokuyor, kis doneminden dolayi. Tuy dokumu bitsin, ikinizide birakicam yere. Seni doya doya sevsin koklasin :)

Patisini kemirmis tuylerini yolmus ve yara yapmis kerata.. Ayagini sardik ve simdi topal pakizelik yapip duygu somurusu yapma modunda, yada ben oyle algiliyorum oda olabilir :)  Baska bir zaman sana Sue ile olan maceralarimizi anlatirim. Umarim sende benim kadar seversin hayvanlari..







1 yorum:

Mimmi dedi ki...

ninniler benim uzmanlık alanım Balacım..
Annen bir gün kamera açarsa ben sana 41 bin çeşit ninni söylerim şahane sesimle :))

Bir varmis bir yokmus..

Evvel zaman içinde kalbur saman içinde, birbirinden çok uzakta, farklı ülkelerde yasayan iki masal kahramanı varmış. Her ikisi de birbirinden habersiz başladıkları masallarının 20ci yıllarının başında masalları kesişmiş ve böylece birbirlerinin masalında başrol oynamaya başlamışlar..

Masal bu, kotu karaktersiz masal olur mu. Bu iki gencin masalında rol oynayan kotu karakterin adi şanssızlık, büründüğü sekilse hayat şartlarıymış. Bu iki gencin peşini bir turlu bırakmazmış kotu karakter.. Hiç kotu biten ve kotu karakterlerin galip geldiği masal duydunuz mu?
İşte bu masaldaki kahramanlarda pes etmemişler, çalışmışlar çabalamışlar.. Aradan zaman geçmiş ve bir gün bu iki kahramanın hayatına minicik bir havhav girmiş. O günden itibaren iki kahraman içinde birbirlerinden aldıkları keyfin ve zevkin yanında bir keyif daha eklenmiş.
Masal ya, bu iki genç ve havhav az gitmişler uz gitmişler, dere tepe düz gitmişler.. Karşılarına çıkan kotu karakterle savaşları bazen çok çetin, bazense çok kolay geçermiş.. Hep galip gelmişler..
Yıllar geçmiş bu iki kahraman ve havhavlari basbayağı yuva yapmışlar.. Öyle ki, bu yuvaya birde minik kahraman gelivermiş. Bu minik kahramanın adini ise Nil koymuşlar..
Masal devam etmekte.. Bu Bloğun amacı, minik kahramanın maceralarını ve gelişimini kahramanların dili döndüğünce, bulabildikleri kelimelerle kaleme dökmek. Uzak mı uzak ülkede yasayan kahraman ailelerin miniki takip edebilmesi..
Minik kahraman, miniklikten çıktığında hoşuna gideceği küçük bir hatıra bırakmak..


Kahramanlar

Leylekin sepeti

Kim ne yazmis ?

Takilanlar