Aslinda suan blogun gorunumu ile alakali bir iki seyi kurcalicaktim ama aniden icim depresti yazasim geldi.
Seninle alakali ne hissettigimi bir turlu kelimelere dokemiyordum ama buldum.
Hani cok istedigin ve uzun zamandir gununu saydigin tatile cikmak icin hazirlik yaparsinya. O tatil, yolculuk gunu yaklastikca o icindeki heyecan kababirir, icin icine sigmaz. Kafani yastiga koydugunda o tatili dusunursun. Yanina almak istediklerinin listesini yaparsin kafanda..

Cok ama cok uzun zamandir sanki uzerimde karabulutlar vardi. Nefes alamiyordum bir turlu. Yasadigim yerden memnun degildim, surekli icinde bulundugum yerden kacma durtusu vardi. Bir arayis. Hic bir seyden  zevk alamamak. Icinden gelerek gulememek. Arkadasliklarinda kendin olamamak, muhabbetlerde bile hep baska yerlerde olmak, cumleleri tamamliyamamak ve o aradigin kelimelerin icinde kitlenip kaybolmak. O eksiklikten kacmaya calismak, hic bir seyde rahat edemedigin icin herseyden kacmak, kendinden bile. Kendi dusuncelerini duymamak icin son ses muzik dinlemek. Kendini cezalandirir gibi herseyi ertelemek.. Gunluk sorumluluklari bile ertelemek. Burda bu ani yasamak istememek ve sadece kaybolmak..



Seninle yollarimiz kesistiginden beri iste sanki o muthis tatil icin once hazirlik yapmis ve yola cikmis gibi hissediyorum. Hamilelik donemi bir bilinmezlikti. Tatile cikacaksin ve hosuna gidecek olan bir adres ama adresin bilinmezligi yinede dur bakalim, hemen sevinme hissi cok baskindi. Ama az once anladim. Ben senin gelisinle uuup uzun bir tatile cikmisim gibi hissediyorum. Hic ama hic bir sey artik beni uzemez, nefessiz birakamaz.
Keyif aldigim seylerden artik gercekten keyif alabiliyorum. Artik hic bir seyi ertelemek istemiyorum.

Tum evren sanki "evet gecti artik kotu gunler diyor". Haftalardir her yer bembeyaz, muthis bir goruntu bu. Sonbahar ve kisin gelmesiyle icimi kaplayan sis yok. Gormuyorum artik o grilikleri, agaclardan dusen yapraklari. Yeni yesil yapraklar icin yer acan kahverengi yapraklar.. Yeni donemin baslayabilmesi icin noktalanan bir donem sadece...  Sen benim cam agacimsin. Hep yesil kalacaksin. Bahcemi daima renkli kilacak, benim oksijenim olacaksin.

Zipladim ve zaman en yuksek noktada durdu. Agirlik yok artik..

Yazasim bitti ..

1 yorum:

Sheena dedi ki...

Balacım, gördüğün üzere annenin de duyguları var ve ben hile yapmak istiyorum...
asla duygularımı ifade edemememin etkisi sanıyorum bu, ne sana ne melise ne hissettiğimi bir türlü yazamıyorum ama, sanki arda neyse benim için sen de osun. böyle hissediyorum ve sana sadece bu kadarıyla ifade edebiliyorum..
annen ve babanı hariç tutuyorum, diğerleri için çok farklı şeyler ifade edebilirsin ama benim için aldığım en güzel hediyesin, almamış olsam da..
ah işte gene istediğim gibi söyleyemedim, olmuyor, ifade edemiyorum. son kez deneyeceğim :) sanıyorum en kısa şöyle söyleyebilirim, kızıma kardeş seçebilecek olsam seni seçerdim balacum...
iyi ki anneni tanıyorum.

Bir varmis bir yokmus..

Evvel zaman içinde kalbur saman içinde, birbirinden çok uzakta, farklı ülkelerde yasayan iki masal kahramanı varmış. Her ikisi de birbirinden habersiz başladıkları masallarının 20ci yıllarının başında masalları kesişmiş ve böylece birbirlerinin masalında başrol oynamaya başlamışlar..

Masal bu, kotu karaktersiz masal olur mu. Bu iki gencin masalında rol oynayan kotu karakterin adi şanssızlık, büründüğü sekilse hayat şartlarıymış. Bu iki gencin peşini bir turlu bırakmazmış kotu karakter.. Hiç kotu biten ve kotu karakterlerin galip geldiği masal duydunuz mu?
İşte bu masaldaki kahramanlarda pes etmemişler, çalışmışlar çabalamışlar.. Aradan zaman geçmiş ve bir gün bu iki kahramanın hayatına minicik bir havhav girmiş. O günden itibaren iki kahraman içinde birbirlerinden aldıkları keyfin ve zevkin yanında bir keyif daha eklenmiş.
Masal ya, bu iki genç ve havhav az gitmişler uz gitmişler, dere tepe düz gitmişler.. Karşılarına çıkan kotu karakterle savaşları bazen çok çetin, bazense çok kolay geçermiş.. Hep galip gelmişler..
Yıllar geçmiş bu iki kahraman ve havhavlari basbayağı yuva yapmışlar.. Öyle ki, bu yuvaya birde minik kahraman gelivermiş. Bu minik kahramanın adini ise Nil koymuşlar..
Masal devam etmekte.. Bu Bloğun amacı, minik kahramanın maceralarını ve gelişimini kahramanların dili döndüğünce, bulabildikleri kelimelerle kaleme dökmek. Uzak mı uzak ülkede yasayan kahraman ailelerin miniki takip edebilmesi..
Minik kahraman, miniklikten çıktığında hoşuna gideceği küçük bir hatıra bırakmak..


Kahramanlar

Leylekin sepeti

Kim ne yazmis ?

Takilanlar