Bugun killi pakizemin yasgunu. 4 yasina girdi karaprensesim benim. 4 sene - 9 haftadir birlikteyiz. Kucuklugumden beri hayvanlari cok sevmisimdir. Turkiyede dedemlerle birlikte yasarken 5-6 yaslarinda eve surekli kedi getirirdim, dedemse evden atardi. Bu boyle devam ederdi. Aklimda hep bi kopegim olsun vardi ama nedense sanki gerceklestirmesi mumkun olmayan bir seymis gibi hayalkutumun icindeydi bu istek. Buyuyecektim, bahceli bir evim olacakti ve o zaman bir kopegim olabilirdi.. Buyudum, evden ayrildim. Kendi evim oldu ve kopek dusuncesi cok istememe ragmen arka planda kaldi. Taki bir gun Ayhan eve geldiginde bana bir kopegimiz olsunmu diyene kadar.
- Nasil yani? Ciddimisin? Bak ben cok istiyorum o yuzden bu konunun uzerinde cok durma cunku hemen evet derim ona gore.
- Evet cok ciddiyim, bence bir kopegimiz olsun.
- Tamam hadi kopegimiz olsun. Ne kopegimiz olsun. Ben kopekleri cok severim ama kopek cinslerinden anlamamki.
- Ben rottweilerleri cok seviyorum.
- Onlar nasil kopeklerki resimlerini gostersene...

Derken internetten farkli kopek cinslerini arastirmaya basladik. Ozellikleri, karakterleri, bakimsekilleri.. Buyuk bir kopek istiyordum cunku onunla istedigim gibi bogusabilmeli, birlikte disarida tozutabilmeli ve sarildigimda kucagimi doldurmaliydi. Evet evet resimlerinide gordukten sonra mutlaka rottweiler olmaliydi benim kopegim. Bir kizim olmali mutlaka. Biraz arastirdiktan sonra oyle eger secereli bir kopek istiyorsak elimizi kolumuzu salliya salliya kopek sahibi olamayacagimizi anladik. Uretim ciftliklerinde rottweilerler icin en az bekleme suresi 1 seneymis. Bekleme listesine alinacaksin. He oda uretici seni uygun gorurse eger. Apartmanda yasiyoruz ve asansorumuz yok diye bir yer bizi listeye almadi bile. Ben o kadar bekleyememki. Hemen olmali..
Bunun uzerine bu isi profesyonelce yapmayan insanlara yoneldik. Internetten verilen ilanlara baktik. Tabi o andan itibaren full arastirmaya girdik, kopek nasil bakilir, nelere ihtiyac duyar. Aylik gideri nedir. Nasil egitilmelidir.. Kopek alirken nelere dikkat etmeli..
Sagliksiz bir ortamda, polonya ve buna benzer ulkelerde cok kotu kosullarda kopekleri ciftlestirip yavrularini hollanda, belcika ve almanya gibi ulkelere dagitan insanlar varmis. Bununla alakali haberlere rastladim. Bircok insan hararetli bir sekilde bunun yanlisligini tartisiyordu. Kopek alemine yeni adim atacak olan bizde ogrenecektik neyin ne demek oldugunu. Bu sekilde "kotu isim" yapmis olan bir iki yeri en azindan hafizama kazimistim. Biz ilanlara bakarken Belcikada bir ureticiye rastladik. 9 haftalik bir disi rottweiler. Neden o bilmiyorum. Daha sonra iletisim adresini gorunce aaa bu olmaz cunku bu o mimli ureticilerden dedim. Ayhansa ya sen gel biz bi gidip bakalim demesi uzerine bir pazar gunuydu yanilmiyorsam atladik arabaya gittik Belcikaya.

Buyuk bir ciftlikti gittigimiz yer. Cimlerin uzerinde citlerle cevrilmis bir alanin icinde 8,9 haftalik disi bir rottweiler vardi. Aaaa dedim bu bizim gordugumuz olmali. Daha zili calmadan biz, basladik onu minciklamaya orasini burasini incelemeye.. Kapidan bir cift ve yaninda bir kadin cikti. Kadin papi rottweileri aldi elimizden verdi cifte. Ciftte kopegi aldi gitti. O kadar uzulmustumki, aa gitti benim kopegim moduna girdim. Kadin ismimizi aldiktan sonra gelin dedi ve bizi arkaya goturdu. Ordan kapti bir disi papi kucagima vermek istedi ama daha hayatimda hic kopek kucaklamamistimki ben nasil tutacaktimki onu. Alamadim kucagima. Kadin o diger giden papinin oldugu cimlerin uzerine birakti ve bizim karar vermemiz icin bekledi..
Netten edinebildigimiz bilgilere gore iste surasina bak sagliklimi, vs vs .. Birde tum bu mantiksal dusuncelerin yaninda daha farkli kavramlarada cok inanan biz, aniden evet bu olmali diye karar verdik. Tum o uretici hakkinda soylenen kotu seyleri bir kenara biraktik ve evet "bu" olmaliydi.
Kucuk boy mama, tasma, mama kabi, yataginida ordan aldik. "bu" nu verdiler kucagima arka koltuga gectik ve evimize geldik. "Bu"nun adi Sue.
Tam anlamiyla hediye olarak gecmesede sozu, Ayhandan bana bir hediyeydi Sue. Onceden bilmis gibi, cok cetin, cok zor zamanlarin gelecegini bilmis ve atlatmam icin yardimi olsun diye bana verilmis bir hediyedir Sue. Ismini ben koydum. Cokca sevdigim su isminden esinlendim iste..
Sue yuzunden su ismini kizima koyamadim : ))
Ilk haftalar isyerinden izin aldim ben kaldim evde. Daha sonralari biz isteyken ogle aralari kuzenim ilgileniyordu onunla. Geri donup baktigimda ilk olarak arkadaslik ve sadakat goruyorum. Ama en cok arkadaslik. Kopek beslemeyen birinin bunu anlamasi zor sanirim. Yillarca en iyi dostum, cocugum oldu. Halada oyle.. Nil olduktan sonra, artik oyalanacak baska birseyin var Sueya ihtiyac kalmadi onu verirsin degilmi gibi salak sacma yaklasimlarla karsilastim. Hani ben "rahatsizdim" ve oyalanmak icin kopek tamamdi kabul edilebilirdi ama cocuk oldu artik gerek kalmadi gibi aptalca yaklasimlar iste..
Insan hic ikinci cocugu oldu diye ilkini verirmi..

Isten dondugumde kapiyi acip iceri girdigimde, sabah uyandiktan sonra karsilasmamizdaki sevinci. Kuyruksuz poposunu sallayisi ve etrafimda donup donup ayaklarimi koklamasi ve minik minik dil atmasi muhtesem. Hatta 5 dakikaligina arabadan birsey alip tekrar eve gelmemde bile sevgi ve heyecanla karisik poposallama merasimiyle karsilaniyorum. Ilgi isteyipte gormedigi zamanlar ya yatakodasindan corap bulur gelir ve karsima gecip hadi slklysa simdi ilgilenmede gorim der gibi hadi hadi alsana corabi benden diye ayaga kalkip pesinden kosmami bekler : ))
Olurda corap gozunden kacarsa o corabi gozden cikartabilirsin anlamina gelir : ))
Evdeki bazi esyalarin kemirilmemesi gerektigini, sadece ve sadece kemiklerin kemirilmesi kabul edilebilir oldugunu ogrenmesi icin 20 euroluk bir kagit para, sigortaya verilip parasi alinmasi gereken 210 euroluk bir fatura gitti.. Pacalardan tutup oyuna davet edilmenin hos bir davranis olmadigini ogretmekse benim en guzel kotuma maal oldu. Hmm onun yaninda, sayisini unuttugum koltuk ortuleri, coraplarda var ama onlari saymiyorum..
Ilk aylarda rahat 6,7 kilo vermistim sanirim. Bir beden kuculmustum onu iyi biliyorum. Cis egitimi icin her bir saatte bir disari cikiyorduk ve merdiven yurumek yasak oldugu icin ilk 6 ay seni kucakladik.
Seninle alakali aslinda en belirgin duygularimdan biri ayrilma korkusu ve cok buyuk bir uzuntu. Daha onumuzde uzun yillar oldugunu varsaymak istiyorum ama sanki gitme vaktin yaklasiyormus gibi geliyor. Ama ben senden ayrilmaya hicmi hic hazir degilim. Hemde hic degilim. Sakin gitme, yani hemen gitme.. Yasliligini gormem lazim senin. Seninle birlikte buyuduk. Muzurluklarini birlikte yasadik ve yasliligindada ben rahat ettirmek istiyorum seni. Son nefesinde ben olmak istiyorum yanindaki sende huzurla git..
Huff.. Nerden cikti bu duygusallik yine..
Sue kusum, karaprensesim ve en iyi arkadasim benim.. Heppiiiii heppiiii bortdeeey !!!
Senin sayende Itir pitirimla tanistim. Oda ayri bir olay tabiki :))
Kisacasi  bi suru ama bi suru iyilik getirdin hayatima sen..

Bircok videosu var ama bu video sanirim Sueyun konumunu en iyi anlatan video. Neyle mesgul olursam olayim, nerde olursam olayim herzaman hayatimin tamda orta yerinde yer almakta Sue.

3 yorum:

Mimmi dedi ki...

hepili börddey japaniz dombercanım :D
nice nice nice nice mutlu yıllara....

Mathilda dedi ki...

aaa Sue doğmuşşşş, hepi börtdeyy :D
üşenmedim okudum hepisini:) bence bi de labrador alın, niye labrador almadın:( küsüm işte.
Daha 4 yaşında mı ya, benim çilek2im en büyük mü:(
Sue'yu öpüyommmmm.

minik mucize dedi ki...

Cok cok tenk yu itir pitirim..

Bana kalsa noas ark gibin her cesit hayvandan olsun isterim ama no pleys unfortiniliy..
Hem sen ver cilenki bana benimde labradorum olsun.. aaa ne guzel fikir evet evet ver sen cilenki bize..

Bir varmis bir yokmus..

Evvel zaman içinde kalbur saman içinde, birbirinden çok uzakta, farklı ülkelerde yasayan iki masal kahramanı varmış. Her ikisi de birbirinden habersiz başladıkları masallarının 20ci yıllarının başında masalları kesişmiş ve böylece birbirlerinin masalında başrol oynamaya başlamışlar..

Masal bu, kotu karaktersiz masal olur mu. Bu iki gencin masalında rol oynayan kotu karakterin adi şanssızlık, büründüğü sekilse hayat şartlarıymış. Bu iki gencin peşini bir turlu bırakmazmış kotu karakter.. Hiç kotu biten ve kotu karakterlerin galip geldiği masal duydunuz mu?
İşte bu masaldaki kahramanlarda pes etmemişler, çalışmışlar çabalamışlar.. Aradan zaman geçmiş ve bir gün bu iki kahramanın hayatına minicik bir havhav girmiş. O günden itibaren iki kahraman içinde birbirlerinden aldıkları keyfin ve zevkin yanında bir keyif daha eklenmiş.
Masal ya, bu iki genç ve havhav az gitmişler uz gitmişler, dere tepe düz gitmişler.. Karşılarına çıkan kotu karakterle savaşları bazen çok çetin, bazense çok kolay geçermiş.. Hep galip gelmişler..
Yıllar geçmiş bu iki kahraman ve havhavlari basbayağı yuva yapmışlar.. Öyle ki, bu yuvaya birde minik kahraman gelivermiş. Bu minik kahramanın adini ise Nil koymuşlar..
Masal devam etmekte.. Bu Bloğun amacı, minik kahramanın maceralarını ve gelişimini kahramanların dili döndüğünce, bulabildikleri kelimelerle kaleme dökmek. Uzak mı uzak ülkede yasayan kahraman ailelerin miniki takip edebilmesi..
Minik kahraman, miniklikten çıktığında hoşuna gideceği küçük bir hatıra bırakmak..


Kahramanlar

Leylekin sepeti

Kim ne yazmis ?

Takilanlar