9, 10 yaslarindayken amcamin esyalarinin arasinda bir deftere rastlamistim. Siir yazmak yada gunluk tutmak icin tasarlanmis bir defterdi sanirim. Kapagi plastikle kaplanmis, on kapaginda gul olan bir defterdi. O defteri arkadas defteri yapmistim. Iste o defterimde arkadaslarimin bana yazdigi gibi baslamak istiyorum.

"Bana bu kalbin kadar temiz sayfayi ayirdigin icin tesekkur ederim" sevgilerle XXX
demek istiyorum. Sacmalamak istiyorum, havadan sudan konusmak ve hayal kurmak istiyorum. Hersey cok normalmis, siradanmis gibi gelecekle alakali normalliklere dayali hayal kurmak istiyorum..

Kurumus ve yapraklari dokulmus bir dalin uzerinde duran kusyuvasini terk etmek uzere kanatlar acildi.. Yuzyillik bir agacin kalinmi kalin, yemyesil gur yapraklari arasina yeni yuva yapmak istiyorum. Evet evet tam olarak oyle bir adres ariyorum. Kimsenin bahcesinde olmasin agac. Her mevsim yesil yapraklari olan bir agac olsun. Ne gokyuzune nede yere cok yakin olsun, fark edilmesin ama orda olsun..

Yeni ev arayisina girdik. Cok onemli olan "is" ve "ev" her ikiside henuz belirsiz oldugu icin neye gore aramaliyiz secmek zor. Suan icin ikisini birden ariyoruz, hangini daha once halledebilirsek ona dogru yonelecegiz sanirim yerlesim yeri olarak. Artik beklemekten iyice slklLmaya basladik. Hic bu kadar koseye slklsmls hissini yasamamiza ragmen hic yine bu kadar kolay gecmiyordu zaman. Tabiki sen aramiza katilana kadar..  Evet evet konuyu sana getirmek icin az biraz yapisik olmam gerekiyordu ama soz hepsi bu kadar olacak..

Gelisimin hizla devam ediyor. neredeyse 10 aylik oldun. Iletisimimiz henuz cok kisitli olsada bizi git gide daha iyi anlamaya basladin. Isteklerin daha netlesti. Sabirsizlandiginda kiziyorsun (orn. cok hosuna giden birsey yedirirken). Bugun "sue nerde" diye sordugumda etrafinda sueyu aradigini kesfettim. Senin neyi ne kadar anladigini anlamak icin seni iyi izlemek ve gozlemlemek gerekiyor ve galiba sen benim gozlemledigimden cok daha net iletisim kurabiliyosun :)
Kendince kelimelerin var ama daha neyin ne oldugunu anladim sayilmaz. "vvvaah" en cok bunu soyluyosun. Onun disinda ayaga kalkmayi, ayakta durmayi iyice gelistirdin. Henuz hic tutunmadan duramasanda tek elle ve cok tutunmadan dengeni gayet rahat sagliyosun. Tabi birde arada senin dengeni bozmaya calisarak senle denge calismasi yapan baban var.. Sue hala kendini sana sevdirmiyor tuylerini cekecegini dusundugu icin ama senin etrafindanda uzaklasmiyor. Ozellikle sen birseyler yerken sana bayiliyor ve dibinden ayrilmiyor. Oyun boxun yetmez oldu. Illa etrafi kesfetmek, tadina bakip kurcalamak istiyorsun. Suanki evi sana gore duzenlemek, tasinma planlarimiz yuzunden isimize gelmedigi icin simdilik alanini kisitli tutsakta salonun bir bolumunu sana tahsisz ettik esyalarin yerlerini degistirerek. Bu halde salon cok daginik dursada en azindan senin hareket alanin genislemis oldu. Sueyun bu alana giris izni yok tuy dokumu yuzunden. Garibim nasil dokmesin, havalar aniden o kadar sicak olduki, valla mumkun olsa bende uzerimdeki herseyi doke saca dolasacagim..
Birkac hafta onceydi sanirim, magazalarin birinde dolasirken senle, 5/6 yaslarinda bir cocuk  geldi, senin bacagina bir tokat yapistirdi. O an benle gozgoze gelince cocuk kosa kosa annesinin yanina kacti. Aniden  yorulmus sicaklamis moddan cikip yavrusunu ne olursa olsun neyden olursa olsun koruyacak olan bir seye donusup cocugun pesinden kostum. Cocuk benim geldigimi gorunce suclu suclu annesinin bacaklarinin arasinda kaybolmaya calisti ama o icimden portleyen koruma icgudusunu engelleyemedi. Karsimda kucuk bir cocugun oldugunu unutmamaya calisarak egildim ve en nazik sesimle cocuga "ama o yaptigin hicte hos degildi,  o daha bebek ve canini acittin".. Annesi ne oldugunu ogrendikten sonra, annenin zorlamasi ile cocuktan ozur dilegini aldiktan sonra nilin yanina dondum.. Evet cocugun yaptigi hos degildi ama sanirim nil etkilenmemisti bile. Ama olsun, cocuk bilsin diger cocuklara vurulmayacagini alla alla..
Gecmedi siyahin etkisi.. koyu griye cevirmeye calisiyoruz. Mecburuz onumuzu gorebilmemiz icin..
Ve yine bunun icin en iyi ilac sensin..




Son zamanlarda oldugu gibi yine buyuk bir ara.. Bu "arada" olanlara golge dusurecek renklerin tabloyu bozmasi.. Izin vermemek lazim, izin verirsem istemedigim bir rengin tabloyu bozmasini, tabloya haksizlik olur bu. Inatlasmakmi lazim.. Saygisizlikmi olur bu kuzum ?
Gectigimiz persembe dayimi kaybettik. Artik ruhu sahibine kavustu. Hastaydi kac zamandir. Masalimizdaki bu kotu karakterin adi "kanser". Onun acilarindan kurtulusu demekki erkenden bizlerden ayrilmakmis.
Sendin onu son zamanlarinda neselendiren, tebbesume neden olan. Hatirlamayacak kadar kucuksun, birlikte ilk ve son kez bir karede olumsuzlestiniz..
Boyle bir yazimi gelecekti "Maydonoz sapindan biyik"tan sonra.. Halbuki ben senin mayis sonu cikan iki disinden, markette 6 yaslarinda bir cocugun gelip seni dudaklarindan opusunden, artik ayaga kalkabilmenden ve daha turlu muzurluklarindan bahsedecektim.. Dayimin bahcesinde, annemin sana ilk adimlarini attirmasindan, birlikte yaptigimiz havuz keyfinden bahsedecektim. Tum o guzel renkleri golgelemesin siyah..
Hem siyah renk bile degilki.. Ne isi var tabloda.. 
Ey siyah sana diyorum: Cik tablomuzdan, daha uzun seneler gormek istemiyoruz seni! Yerin yok henuz bizde.. Sensiz devam etsin masal..

Bir varmis bir yokmus..

Evvel zaman içinde kalbur saman içinde, birbirinden çok uzakta, farklı ülkelerde yasayan iki masal kahramanı varmış. Her ikisi de birbirinden habersiz başladıkları masallarının 20ci yıllarının başında masalları kesişmiş ve böylece birbirlerinin masalında başrol oynamaya başlamışlar..

Masal bu, kotu karaktersiz masal olur mu. Bu iki gencin masalında rol oynayan kotu karakterin adi şanssızlık, büründüğü sekilse hayat şartlarıymış. Bu iki gencin peşini bir turlu bırakmazmış kotu karakter.. Hiç kotu biten ve kotu karakterlerin galip geldiği masal duydunuz mu?
İşte bu masaldaki kahramanlarda pes etmemişler, çalışmışlar çabalamışlar.. Aradan zaman geçmiş ve bir gün bu iki kahramanın hayatına minicik bir havhav girmiş. O günden itibaren iki kahraman içinde birbirlerinden aldıkları keyfin ve zevkin yanında bir keyif daha eklenmiş.
Masal ya, bu iki genç ve havhav az gitmişler uz gitmişler, dere tepe düz gitmişler.. Karşılarına çıkan kotu karakterle savaşları bazen çok çetin, bazense çok kolay geçermiş.. Hep galip gelmişler..
Yıllar geçmiş bu iki kahraman ve havhavlari basbayağı yuva yapmışlar.. Öyle ki, bu yuvaya birde minik kahraman gelivermiş. Bu minik kahramanın adini ise Nil koymuşlar..
Masal devam etmekte.. Bu Bloğun amacı, minik kahramanın maceralarını ve gelişimini kahramanların dili döndüğünce, bulabildikleri kelimelerle kaleme dökmek. Uzak mı uzak ülkede yasayan kahraman ailelerin miniki takip edebilmesi..
Minik kahraman, miniklikten çıktığında hoşuna gideceği küçük bir hatıra bırakmak..


Kahramanlar

Leylekin sepeti

Kim ne yazmis ?

Takilanlar